Wie zijn wij?

Ibis Consultancy is een onafhankelijk adviesbureau, in 1994 opgericht door Hans Spruit. Ibis Consultancy ondersteunt klanten bij verbetertrajecten, van advies over de aanpak tot het daadwerkelijk doorvoeren van de gewenste verandering.

Om mijn relaties in de meest complexe uitdagingen van dienst te zijn werk ik op diverse deelgebieden samen met andere zelfstandige professionals.
Voorbeelden van samenwerkingsprojecten:
- invoering Integraal Management
- invoering competentiemanagement
- kwaliteitsmanagement: implementatie ISO 9001
- opleidingen Prince2
- inrichten IT beheer
- migratie traditionele ICT naar 'the cloud' (MS Office 365, Google)

Achtergrond en ervaring:

Hans Spruit (1952) heeft veel ervaring met verbetertrajecten in vele soorten organisaties. De eerste 17 jaar na het afronden van zijn basisopleiding (HTS werktuigbouw) in loondienst en sinds 1994 als zelfstandig professional.

In vast dienstverband werkte hij de eerste 3 jaar bij VMF als inkoper en kwam daar in aanraking met logistiek en automatisering.

Hij werkte 7 jaar bij Fokker in de rol van groepsleider Functioneel Beheer, informatieanalist en projectleider. Hij deed daar vele locale en locatieoverschrijdende ICT- en logistieke projecten, met name in de rol van projectleider en als begeleider van zijn medewerkers op projecten. 

In de 7 daarop volgende jaren deed hij bij Cap Gemini bij veel verschillende soorten projecten in velerlei organisaties ervaring op als informatieanalist, projectleider, testco√∂rdinator, functioneel tester, implementator, trainer en auditor. Hij werkte 2 jaar als docent op het opleidingsinstituut (De Academie) en gaf oa. trainingen in methoden/ technieken (SDM, ontwerpen, testen, beheer) en logistiek.

Als zelfstandig professional heeft hij oa. gewerkt voor KPN, de Kamer van koophandel, INGbank, VeiligheidsRegioKennemerland, Artsen zonder grenzen, Intermetzo en een aantal kleinere organisaties. Hans is Prince2 gecertificeerd (Practitioner). Hans is gespecialiseerd in het vinden en implementen van oplossingen voor de gebruikersorganisatie.
Een uitgebreid CV is op verzoek verkrijgbaar.